Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlökscrème

Här är ett recept på en enkel, nyttig och prima vitlökscrème som alla kan göra. Vitlökscrèmen passar ypperligt till fläskkotlett men även till andra rätter!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöksklyftor. Småkoka, med locket på glänt, i en kastrull på låg värme i vatten, olja, salt och socker, 30-45 minuter. Vitlöken ska bli mjuk och vätskan koka bort. 
  2. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med Helstekt fläskkotlett med lavendel och vitlök.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 10 vitlöksklyftor
  • ca 2 msk crème fraiche
  • 3 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 298 kJ / 71 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer