Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmarullar med parmesan och kanelstekta äpplen

Välkomna dina gäster med dessa bedårande parmarullar. Rullarna fylls med parmesan som rivs och blandas ihop med crème fraiche, och med syrliga äppelskivor som kryddas med kanel och socker och steks tills de blir gyllenbruna.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 36 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker och kanel. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  2. Vänd äppelklyftorna i kanelsockret och stek dem gyllenbruna i smör. Låt svalna.
  3. Finriv parmesanosten. Blanda med crème fraiche till en slät kräm. Lägg en ganska tjock sträng av krämen på varje skinkskiva. Rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 3 bitar med en vass kniv. Ställ bitarna på ett fat och stick ner en äppelklyfta i varje.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 36 st
  • 12 skivor parmaskinka
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 3 äpplen (à 100 g)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer