Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sambalsås

Sugen på en het och kryddig sås? Testa att blanda ihop crème fraiche, sambal badjak, socker, salt och peppar. Vips så har du en stark och god sambalsås!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lättcrème fraiche med sambal badjak och socker.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gärna till Karré för hela familjen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Sambal badjak är lite mer aromatisk än sambal oelek, men det går bra att använda "vanlig" sambal också.

Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylen fram till avfärd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 msk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 90 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden