Sambalsås

Betyg 2.1 av 5.
53 personer har röstat
0
Sambalsås

Sugen på en het och kryddig sås? Testa att blanda ihop crème fraiche, sambal badjak, socker, salt och peppar. Vips så har du en stark och god sambalsås!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Sambalsås

Ingredienser

4 portioner
2 dl  lätt crème fraiche
2 msk  sambal badjak
1 msk  socker
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Sambal badjak är lite mer aromatisk än sambal oelek, men det går bra att använda "vanlig" sambal också.

Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylen fram till avfärd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Rabarberdröm
Betyg 2.3 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödkålscachumber
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapskräm
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkor på spett med het sås
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall senapssås
Betyg 2.4 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dillig sweet chilisås
Betyg 2.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga