Sambalsås
Sugen på en het och kryddig sås? Testa att blanda ihop crème fraiche, sambal badjak, socker, salt och peppar. Vips så har du en stark och god sambalsås!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 dl lätt crème fraiche
2 msk sambal badjak
1 msk socker
salt och peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Sambal badjak är lite mer aromatisk än sambal oelek, men det går bra att använda "vanlig" sambal också.
Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylen fram till avfärd.
Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylen fram till avfärd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 90 kCal
Fett8 g
Kommentarer