Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlöksbröd med chilimajonnäs

Vitlöksbröd med chilimajonnäs passar bra vid sidan av en sallad eller soppa. Brödet med sin fräscha smak från de färska örterna och vitlöken doppar du i den krämiga majonnäsen som fått ett sting av röd chili och tomatpuré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär brödet i skivor som skärs på diagonalen till trekantiga bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda örterna med oljan. Hacka eller pressa vitlöksklyftorna. Pensla bröden med oljan och strö över vitlöken och saltet.
  4. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min.
  5. Majonnäs: Skölj, kärna ur och strimla chilin. Mixa chili, ägg, vinäger, senap och tomatpuré med mixerstav eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt.
  6. Servera de varma bröden med majonnäsen att doppa i.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 liten långfranska
  • 1 dl hackade örter t ex basilika, persilja, timjan
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 tsk salt
Majonnäs
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?