Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökt majonnäs med örter

Rökt majonnäs med örter är en spännande och lantlig sås. Dijonsenap, vitlök och rosmarin ger god smak i majonnäsen. Du väljer själv vilka örter du vill blanda ner.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sidfläsket i tärningar och lägg dem i en kastrull. Täck med rapsolja, olivolja, skalad skivad vitlök och rosmarin. Koka sidfläsket försiktigt i oljan i ca 20 minuter utan att vitlöken bränns. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Sila den kalla oljan.
  3. Blanda äggulor, vinäger och senap i en skål. Vispa tills det blir luftigt. Droppa i olja under vispning till en lagom tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda i hackade örter vid servering.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein och laktos men innehåller ägg.

Tips

Ägg och olja ska ha samma temperatur för att minska risken för att majonnäsen skär sig.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rosmarinkvistar
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 msk hackade örter (t ex persilja, gräslök och körvel)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?