Saffransmajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Saffransmajonnäs

En majonnäs med både smak och färg av saffran! Krämig och god tillsammans med grillade grönsaker och fisk till exempel. Det är enklare att lyckas med majonnäsen om ägget och oljan håller samma temperatur, så ta fram ägg och olja i god tid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram ägget och oljan i god tid. Det är enklare att lyckas med majonnäsen om ingredienserna håller samma temperatur.
  2. Dela ägget och vispa ihop gulan med vinägern, senapen, saffranen och lite salt i en bunke. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i större skvättar. Smaka av majonnäsen med salt och kanske lite mer vinäger.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk osötad senap
  • 1/2 g saffran
  • salt
  • 1 1/2 dl neutral olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 898 kJ / 215 kCal