Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöks- och broccolisoppa

Vitlök passar som smaksättare till det mesta, och i den här soppan är smaken en succé. Broccolin ger soppan en vacker färg och crème fraichen ger den en krämig konsistens. Toppa soppan med någon av din favoriter till exempel bacon, lax eller musslor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna och fräs dem hela i olivolja i en gryta.
  2. Skär bort den grova stammen på broccolin. Dela resten i bitar. Skala och skär potatisen i skivor. Tillsätt broccoli, potatis, buljongtärningar och vatten i grytan. Låt soppan koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter.
  3. Kör soppan slät i en mixer eller använd mixerstav. Rör ner crème fraiche och låt soppan bli varm. Tillsätt pressad citron. Smaka av med salt. Servera soppan med tillbehören upplagda i små skålar.
  4. Förslag på tillbehör: stekta baconbitar, gravad eller rökt lax i bitar, musslor eller rökta musslor, ishavsrom, crème fraiche, riven färsk parmesanost, tomater i bitar, krutonger, finklippt gräslök.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på buljongen så att den är glutenfri. Äggfri, men känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • 7 potatisar
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 14 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden