Vitlöks- och broccolisoppa

94
10
Vitlöks- och broccolisoppa

Vitlök passar som smaksättare till det mesta, och i den här soppan är smaken en succé. Broccolin ger soppan en vacker färg och crème fraichen ger den en krämig konsistens. Toppa soppan med någon av din favoriter till exempel bacon, lax eller musslor.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Vitlöks- och broccolisoppa

Ingredienser

4 portioner
12 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g broccoli
6 - 7 potatisar
3 grönsaksbuljongtärningar
14 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk färskpressad citronjuice
salt

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på buljongen så att den är glutenfri. Äggfri, men känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

John

2022-11-10

En vardagsfavorit i vårat hushåll.

Eva

2020-08-30

Går den bra att frysa in?

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Eva! Det går alldeles utmärkt att frysa in soppan. Hoppas att du gillar soppan! Hälsningar Elina

Tim

2020-04-04

Otroligt god soppa, låt inte den stora mängden vitlök skrämmas. Som tillbehör brukar jag ha knaper stekt bacon och matlagningsgrädde 4% ist för cream fräsch. 💙

Näringsvärde per portion

Energi 1720 KJ / 410 kCal
Fett 26 g
Läs mer om näringsvärden