Vitkålsstuvning med stekt fläsk
Stuvning på vitkål med stekt fläsk, en enkel men strålande god vardagsrätt. I stuvningen med vitkålen blandar du crème fraiche och kryddar med färsk persilja. Sälta får du av det rimmade fläsket som serveras bredvid den krämiga vitkålsstuvningen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
400 g rimmat fläsk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gillade vitkålsstuvningen mycket, trevlig variation till coleslaw som jag ofta lagar. Snabblagat dessutom!
Marie
2011-11-07Varför göra allt med crème fraiche nu för tiden? Denna härligt traditionella rätt gör sig godare som riktig stuvning. Jag bytte ut mot vanlig redning för vit sås och tillsatte 1-2 deciliter matlagningsgrädde istället. Mmmmmmm.... gott!
Martina
2008-08-14