Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
2
Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Stuvning på vitkål med stekt fläsk, en enkel men strålande god vardagsrätt. I stuvningen med vitkålen blandar du crème fraiche och kryddar med färsk persilja. Sälta får du av det rimmade fläsket som serveras bredvid den krämiga vitkålsstuvningen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Ingredienser

4 portioner
1/2   vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 dl  crème fraiche
1 krm  svartpeppar
1 tsk  salt
1 dl  hackad persilja
400 g  rimmat fläsk

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Gillade vitkålsstuvningen mycket, trevlig variation till coleslaw som jag ofta lagar. Snabblagat dessutom!

Marie

2011-11-07

Varför göra allt med crème fraiche nu för tiden? Denna härligt traditionella rätt gör sig godare som riktig stuvning. Jag bytte ut mot vanlig redning för vit sås och tillsatte 1-2 deciliter matlagningsgrädde istället. Mmmmmmm.... gott!

Martina

2008-08-14

Testa liknande recept

Klassisk kålpudding
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxgryta Irmeli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad vitkål med falukorv samt äppel- och baconpytt
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
155 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska kroppkakor
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga