Vitkålsstuvning med stekt fläsk
Stuvning på vitkål med stekt fläsk, en enkel men strålande god vardagsrätt. I stuvningen med vitkålen blandar du crème fraiche och kryddar med färsk persilja. Sälta får du av det rimmade fläsket som serveras bredvid den krämiga vitkålsstuvningen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
400 g rimmat fläsk
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gillade vitkålsstuvningen mycket, trevlig variation till coleslaw som jag ofta lagar. Snabblagat dessutom!
Marie
2011-11-07Varför göra allt med crème fraiche nu för tiden? Denna härligt traditionella rätt gör sig godare som riktig stuvning. Jag bytte ut mot vanlig redning för vit sås och tillsatte 1-2 deciliter matlagningsgrädde istället. Mmmmmmm.... gott!
Martina
2008-08-14