Stuvning på vitkål med stekt fläsk, en enkel men strålande god vardagsrätt. I stuvningen med vitkålen blandar du crème fraiche och kryddar med färsk persilja. Sälta får du av det rimmade fläsket som serveras bredvid den krämiga vitkålsstuvningen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gillade vitkålsstuvningen mycket, trevlig variation till coleslaw som jag ofta lagar. Snabblagat dessutom!
Marie
2011-11-07Varför göra allt med crème fraiche nu för tiden? Denna härligt traditionella rätt gör sig godare som riktig stuvning. Jag bytte ut mot vanlig redning för vit sås och tillsatte 1-2 deciliter matlagningsgrädde istället. Mmmmmmm.... gott!
Martina
2008-08-14