Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Stuvning på vitkål med stekt fläsk, en enkel men strålande god vardagsrätt. I stuvningen med vitkålen blandar du crème fraiche och kryddar med färsk persilja. Sälta får du av det rimmade fläsket som serveras bredvid den krämiga vitkålsstuvningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla vitkålshuvudet. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  2. Mät upp 1-2 dl av kokvattnet (för 4 port) och häll i kastrull. Rör ner crème fraichen. Koka upp.
  3. Rör ner vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt. Häll i persiljan. Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk. En grov brödskiva är gott till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
  • 400 g rimmat fläsk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?