Grillade kycklingben teriyaki

9
3
Grillade kycklingben teriyaki

Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.

Grillade kycklingben teriyaki

Ingredienser

4 portioner
ca 15 kycklingben

Teriyakisås

1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl sirap
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
2 limeblad
1 msk oxfond
1 msk majsstärkelse

Till servering

färsk vitkål
ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. Teriyakisåsen kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Britt

2015-07-23

Låter gott.ska pröva.

Redaktionen

2015-07-23

Hej Annette! Vad kul. Du får gärna höra av dig när du provat receptet och tala om vad du tyckte. Lycka till! Hälsningar, Veronica

Anette

2015-07-21

Detta måste jag prova! Verkar hur gott som helst! Hör av mig när jag testat receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 1998 KJ / 477 kCal
Fett 11.7 g
Kolhydrater 59.7 g
Protein 31.4 g
Läs mer om näringsvärden