Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade kycklingben teriyaki

Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Teriyakisås: Blanda soja, vatten, sirap, ingefära, sesamfrö, skalad hackad vitlök, limeblad och oxfond i en kastrull och koka det några minuter. Red av med majsstärkelse utblandat med lite vatten.
  2. Grilla kycklingbenen runt om sakta tills innertemperaturen är 82˚C. Pensla med teriyakisåsen under tiden.
  3. Servera med ugnsbakad färsk vitkål, teriyakisås och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. Teriyakisåsen kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 15 kycklingben
Teriyakisås
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl sirap
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 limeblad
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
Till servering
  • färsk vitkål
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1998 kJ / 477 kCal