Grillade kycklingben teriyaki
Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.
Ingredienser
4 portioner
ca 15 kycklingben
Teriyakisås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl sirap
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk sesamfrön
2 vitlöksklyftor
2 limeblad
1 msk oxfond
1 msk majsstärkelse
Till servering
färsk vitkål
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1998 KJ / 477 kCal
Fett11.7 g
Kolhydrater59.7 g
Protein31.4 g
Kommentarer
Lime cest och en halv lime i pressad så tyckte jag detta recept vart klockrent
Andreas
2024-05-29Låter gott.ska pröva.
Britt
2015-07-23Hej Annette! Vad kul. Du får gärna höra av dig när du provat receptet och tala om vad du tyckte. Lycka till! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-23