Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål

Denna snabblagade kasslerrätt är perfekt att tillaga till vardags! Den salta smaken från den bräckta kasslern blir en utmärkt kombination tillsammans med den pepparrotsstuvade vitkålen som har sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär vitkålen i strimlor. Koka den i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 5 minuter. Sila av och spara kokspadet.
  2. Smält 2/3 av smöret i kastrullen. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Tillsätt därefter det sparade kokspadet. Låt koka ca 3 minuter, rör då och då.
  3. Blanda ner vitkål, kycklingfond och persilja. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  4. Skiva kasslern tunt och stek den hastigt på bägge sidor i resterande smör i en het stekpanna. Servera kasslern med kålstuvningen.

För alla

Gör glutenfri: red stuvningen med t ex majsstärkelse, Maizena, i stället för med vetemjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och smör fri från laktos. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och använd mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: kontrollera fonden.

Tips

Vill du variera dig så ta en klick senap i stället för pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 500 g vitkål
  • ca 2 dl kokspad
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1/2 dl hackad persilja
  • ca 1 1/2 msk pepparrot på tub
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan