Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål

Denna snabblagade kasslerrätt är perfekt att tillaga till vardags! Den salta smaken från den bräckta kasslern blir en utmärkt kombination tillsammans med den pepparrotsstuvade vitkålen som har sting.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Ingredienser
4 portioner
500 g kassler
500 g vitkål
ca 2 dl kokspad
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk konc kycklingfond
1/2 dl hackad persilja
ca 1 1/2 msk pepparrot på tub
3 msk smör
salt
peppar
För alla
Gör glutenfri: red stuvningen med t ex majsstärkelse, Maizena, i stället för med vetemjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och smör fri från laktos. Kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och använd mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: kontrollera fonden.
Gör så här
Tips
Vill du variera dig så ta en klick senap i stället för pepparrot.
Har du lagat receptet?
Kommentarer