Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Stuvad vitkål

(80)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen med tomatsallad och potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vitkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering
  • 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir glansig.
  2. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
  3. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Späd sommarkål behöver bara koka ca 5 min.
    Strö persilja över och servera kålen till kokt potatis och tomatsallad.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1326 kJ / 317 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept