Stuvad vitkål

Betyg 4.4 av 5.
114 personer har röstat
30
Stuvad vitkål

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen exempelvis med korv.

Stuvad vitkål

Ingredienser

4 portioner
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till servering

1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

Står inte vilken mjölk. Jag använde mellan mjölk och de vart väldigt löst, inte krämigt

Alexandra

2024-10-21

Bra recept att koka i mjölk. Som vanligt vill jag alltid lägga min egen twist i matlagningen. Kompletterade med 1 st fint hackad gul lök, lika delar mjölk som mager grädde 4%, lade till kryddor som svartpeppar, chilipeppar, riven smakrik ost och lite strösocker för i vår familj är kryddig mat alltid välkommet. Tack för receptet

Marion

2024-08-01

Lade till lite socker. Otroligt gott.

Marie

2024-07-29

Näringsvärde per portion

Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Bräckt kassler med pepparrotsstuvad vitkål
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltad kål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Höstgryta med kål och morötter
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade kycklingben teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchiniraggmunk med lins- och vitkålssallad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga