Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Stuvad vitkål

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen med tomatsallad och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär vitkålen i ca 2 cm stora bitar. Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Rör om väl så att all kål blir glansig.
  2. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med salt och nymald vitpeppar.
  3. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min. Späd sommarkål behöver bara koka ca 5 min.
    Strö persilja över och servera kålen till kokt potatis och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vitkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering
  • 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1326 kJ / 317 kCal