Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen med tomatsallad och potatis.
Ingredienser
4 portioner
400
g
vitkål
2
msk
smör eller margarin
3
msk
vetemjöl
5
dl
mjölk
1/2
tsk
salt
1
krm
vitpeppar
Till servering
1
dl
hackad persilja eller blandat kryddgrönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
89
22 st
Kommentarer
Hans
2023-01-16
Så gott. Kålen var lagom kokt. Lite tuggmotstånd.
Skar en gul lök i bitar också. Fräste det tillsammans med kålen.
Fick sen koka med.
👌😊
Olivier pierre
2022-12-07
Läser jag rätt? Stuvade kål med tomatsallad och potatis… hmm 🤔
God är den, bytte ut en del mjölk mot grädde o la till lite muskotnöt. Så enkelt och så gott!
Matilda
2022-11-28
Så gott! Tog 1 dl mjölk och 0,5dl vispgrädde + vatten som jag tillsatte allteftersom tills rätt krämighet.
Kommentarer
Hans
2023-01-16Så gott. Kålen var lagom kokt. Lite tuggmotstånd. Skar en gul lök i bitar också. Fräste det tillsammans med kålen. Fick sen koka med. 👌😊
Olivier pierre
2022-12-07Läser jag rätt? Stuvade kål med tomatsallad och potatis… hmm 🤔 God är den, bytte ut en del mjölk mot grädde o la till lite muskotnöt. Så enkelt och så gott!
Matilda
2022-11-28Så gott! Tog 1 dl mjölk och 0,5dl vispgrädde + vatten som jag tillsatte allteftersom tills rätt krämighet.