Stuvad vitkål
Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen exempelvis med korv.
Ingredienser
4 portioner
400 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1326 KJ / 317 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g
Kommentarer
Står inte vilken mjölk. Jag använde mellan mjölk och de vart väldigt löst, inte krämigt
Alexandra
2024-10-21Bra recept att koka i mjölk. Som vanligt vill jag alltid lägga min egen twist i matlagningen. Kompletterade med 1 st fint hackad gul lök, lika delar mjölk som mager grädde 4%, lade till kryddor som svartpeppar, chilipeppar, riven smakrik ost och lite strösocker för i vår familj är kryddig mat alltid välkommet. Tack för receptet
Marion
2024-08-01Lade till lite socker. Otroligt gott.
Marie
2024-07-29