Stuvad vitkål

43
7
Stuvad vitkål

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen med tomatsallad och potatis.

Skriv ut
Stuvad vitkål

Ingredienser

4 portioner
400 g
vitkål
2 msk
smör eller margarin
3 msk
vetemjöl
5 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar

Till servering

1 dl
hackad persilja eller blandat kryddgrönt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Sören

2020-09-30

Jättegott!!

Jan

2020-09-19

Bra !

Martin

2020-03-16

Mycket bra!

Näringsvärde per portion

Energi 1326 KJ / 317 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept