Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål

Halstrad kummel med kumminstuvad vitkål är en fräsch fiskrätt med potatis som förberedes på under en timme. En rätt som säkert uppskattas av hela familjen och eventuella övriga gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vitkål: Skär ned vitkålen i 3x3 cm stora bitar och förväll dessa i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 min.
  2. Smält matfettet och blanda ner vetemjölet. Häll ner mjölken under omrörning. Sjud sakta i ca 10 min. Krydda med salt, peppar och nystött kummin. Skiva den kokta kalla potatisen och vänd ned denna och kålen i stuvningen. Låt allt bli varmt.
  3. Häll oljan i en stekpanna och stek kummeln på medelhög värme ca 4 min på varje sida. Salta och peppra. Servera kummeln med den kumminstuvade vitkålen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kummelfiléer med skinn (à 180 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Kumminstuvad vitkål
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 krm peppar
  • 1/2 tsk kummin
  • 8 kokta potatisar
Lägg till i inköpslistan