Stuvad vitkål

Denna underbart krämiga vitkål tillagar du snabbt genom att koka kålen i mjölk. En extra god stuvad vitkål får du om du använder dig av späd sommarkål. Avnjut den varma, stuvade kålen exempelvis med korv eller stekt fläsk.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi762.4 KJ / 182.8 kCal
Fett9.9 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.7 g
Protein6.2 g
Kommentarer
33 stSmashade kokt potatis i en ugnsfast form och fyllde den med stuvningen. Strödde över riven västerbottenost i slutet av grädningen på 160 grader i ugnen. Har inte provat detta än, den står i ugnen nu. Hoppas det smakar
Erik
Super gott till stekt panerad sidfläsk.
Luise
Mycket gott
Lisbeth
Mycket gott tog hälften mjölk och hälften grädde gjorde på färsk god vitkål
Inga-lill
Så gott hade lite soya
Miriam
Förstår inte hur ni har beräknat näringsvärden per portion, ni har angett nästan dubbelt så många kalorier som det borde vara..
Jonas
Hej Jonas! Håller med, vet inte riktig vad som har hänt här. Nu ligger rätt beräkning inne. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag fräste med 1 tesked kummin och hade på lite sirap för sötman!
Gunilla
Står inte vilken mjölk. Jag använde mellan mjölk och de vart väldigt löst, inte krämigt
Alexandra
Bra recept att koka i mjölk. Som vanligt vill jag alltid lägga min egen twist i matlagningen. Kompletterade med 1 st fint hackad gul lök, lika delar mjölk som mager grädde 4%, lade till kryddor som svartpeppar, chilipeppar, riven smakrik ost och lite strösocker för i vår familj är kryddig mat alltid välkommet. Tack för receptet
Marion
Lade till lite socker. Otroligt gott.
Marie