Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokad chilikål

Wokad chilikål är ett snabblagat och spännande tillbehör till grillad korv, kött eller kyckling som rörs ihop på några få ingredienser som spansk peppar, vitkål och honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen fint, gärna med matberedarens tunna skiva eller med osthyvel.
  2. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Fräs kål och chili i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  3. Blanda salt, vinäger, honung och vatten. Häll blandningen i woken och låt puttra 8-10 min. Strö över persiljan. Servera chilikålen till stekt eller grillad korv, kött eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg vitkål
  • 3/4 röd chili (spansk peppar)
  • 3/4 grön chili (spansk peppar)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 630 kJ / 150 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden