Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammgryta med potatis och paprika

Denna härliga lammgryta med potatis och paprika kan du svänga ihop på en halvtimme. Fräs snabbt dina ingredienser eftersom och smaka av med salt och peppar före du dekorerar med smakrik persilja. Servera din goda gryta med len yoghurt och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs lämmfärsen i oljan i en stor stekpanna till färsen fått fin färg.
  2. Skala och skär potatisen i bitar. Tillsätt potatisen och rör om. Fräs ytterligare några minuter. 
  3. Skala och hacka löken grovt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skölj och skär squashen i små tärningar.
  4. Tillsätt lök, paprika och squash.
  5. Smaka av med Vegeta och svartpeppar.
  6. Låt fräsa i ca 10 minuter.
  7. Garnera med grovhackad persilja. Servera med en klick matyoghurt, nybakat bröd och avsluta måltiden med en frukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 liten squash (à 250 g)
  • 2 msk Vegeta, örtsalt från Bosnien eller vanligt salt (2 msk Vegeta motsvarar 1 1/2 tsk salt)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan