Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gröna squashbåtar

Goda och inbjudande är dessa gröna squashbåtar med en smakrik fyllning av squash, vitlök, chili och lagrad ost. Servera gärna dessa lättlagade squashbåtar med bröd och en fräsch blandsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Dela squash mitt itu på längden. Gröp ut det mesta av innehållet med en stor sked. Tärna inkråmet.
  3. Lägg squashhalvorna i en lätt oljad ugnssäker form. Ställ in dem ca 15 minuter i ugnen.
  4. Skala och hacka gul lök. Fräs den i margarin några minuter utan att den får färg.
  5. Skölj och kärna ur paprikan. Tärna den och tomaterna. Lägg ner grönsaker och inkråm från squashen i grytan.
  6. Krydda med pressad vitlök, chilisås, peppar och salt. Låt röran koka i ca 5 minuter på medelvärme.
  7. Ta squashen ur ugnen. Höj värmen till 250 °C.
  8. Fyll squashhalvorna med grönsaksröran och strö över riven ost, gärna lagrad. Gratinera i 8 -10 minuter. Servera med bröd och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora squash
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk chilisås
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl riven ost (gärna lagrad)
Lägg till i inköpslistan