Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé med senapssås

Varför inte testa fläskfilé med senapssås till middag? Koka upp en gryta på fläskfilén, squash, soja, kryddnejlikor, lök och köttbuljong och servera sedan tillsammans med senapssåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skär lökarna i bitar. Skölj och tärna squashen.
  2. Koka upp köttbuljong, lättöl, soja, salt, peppar och kryddnejlikor i traktörpanna eller gryta.
  3. Lägg i squash och kött och låt småkoka i ca 10 minuter.
  4. Gör under tiden senapssåsen. Blanda kvarg med senap, vatten, salt och kryddkrasse. Servera grytan med såsen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 squash
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl mörk lättöl
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 5 kryddnejlikor
Senapssås
  • 2 dl kvarg
  • 2 msk senap
  • 2 msk vatten
  • 3 krm salt
  • 2 msk kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan