Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitbönsoppa med isterband och svamp

Denna matiga och goda vitbönsoppa med isterband lagar du på under 30 minuter. Du kokar och mixar huvudingredienserna till en slät soppa och steker isterband, purjolök och svamp som du sen toppar soppan med. Utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs den mjuk tillsammans med hälften av oljan i en kastrull.
  2. Skölj bönorna och låt de rinna av. Lägg dem i kastrullen och tillsätt grädde och buljong, låt koka ett par minuter och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  3. Fräs: Dela isterbanden på längden och skrapa ur innehållet. Ansa och skiva purjolök och svamp. Stek allt i resten av oljan.
  4. Servera soppan med isterbands- och grönsaksfräset.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen och isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut isterbanden mot lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tetror kokta vita bönor (à 380 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • färskpressad citronjuice
Isterbands- och grönsaksfräs
  • 2 isterband
  • 1/2 purjolök
  • 100 g svamp
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2217 kJ / 529 kCal