Vitbönsoppa med isterband och svamp

4
0
Vitbönsoppa med isterband och svamp

Denna matiga och goda vitbönsoppa med isterband lagar du på under 30 minuter. Du kokar och mixar huvudingredienserna till en slät soppa och steker isterband, purjolök och svamp som du sen toppar soppan med. Utsökt!

Vitbönsoppa med isterband och svamp

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tetror kokta vita bönor (à 380 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
färskpressad citronjuice

Isterbands- och grönsaksfräs

2 isterband
1/2 purjolök
100 g svamp

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen och isterbanden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut isterbanden mot lämplig korv.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2217 KJ / 529 kCal
Fett 284 g
Kolhydrater 398 g
Protein 225 g
Läs mer om näringsvärden