Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskplättar med bönor

Vill du göra något annorlunda med fisken kan du köra den i mixern och sedan forma små plättar av den. För att få till plättarna så blandar du fisk med bönor, ägg, chilipasta, potatismjöl och lime. Servera fiskplättarna som de är eller som tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fiskfiléerna i en mixer eller matberedare och kör tills allt är finfördelat.
  2. Tillsätt ägg, potatismjöl, chilipaste, juice och skal av lime och salt. (Om man använder lime-blad så finstrimlar men dem.) Mixa.
  3. Skär bönorna i små bitar och rör ner dem. Klicka ut åtta biffar. Stek i olja 3-4 minuter på varje sida.
  4. Servera gärna tillsammans med Gurksallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g koljafilé
  • 2 ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk chilipasta
  • juice och fint rivet skal av 1/2 lime (juice och skal från 1/2 lime motsvarar 3 kaffir-/limeblad)
  • 1 tsk salt
  • 50 g bönor t ex haricots verts
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?