Bruna bönor från Västergötland | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bruna bönor från Västergötland

Bruna bönor är ett värmande tillbehör som passar till de flesta salta rätter. Du kan lätt variera styrkan med en het sås och tillsätta fläsk för att göra rätten mer mättande. Bruna bönor passar annars utmärkt till stekta köttbullar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bönorna i rikligt med kallt vatten över natten eller ca 10 tim. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg bönorna i en gryta och häll på 1 1/2 liter vatten. Låt koka upp och tillsätt saltet. Låt bönorna koka under lock ca 1 1/2 timme tills de är mjuka.
  2. Smaka av bönorna med sirap och ättika. Är bönorna tunna kan man reda av dem med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Servera bönorna till tex köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket bruna bönor (à 500 g)
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 1/2 msk ljus sirap
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • ev 1 1/2 msk potatismjöl
Lägg till i inköpslistan