Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vit sparrissoppa

Aptitlig slät soppa med sparris, vitt vin, matlagningsgrädde och gul lök. Garnera soppan med grön sparris och servera tillsammans med lite rivet citronskal och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Smält matfettet i en kastrull och stek löken blank. Tillsätt vinet och koka samman till hälften.
  3. Tillsätt vatten och grädde, smula ner buljongtärningarna. Koka upp och sjud i ca 15 minuter.
  4. Skala den vita sparrisen och skär den i ca 3 cm stora bitar. Lägg bitarna i soppan och koka i ca 15 minuter.
  5. Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare. Salta och peppra.
  6. Skär den gröna sparrisen i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Servera soppan med grön sparris, lite rivet citronskal och ett gott bröd.

För alla

Läs ingredienserna i buljongtärningen, i övrigt är soppan fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja och använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller OatlyImat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kg vit sparris
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 gröna sparrisar
  • rivet skal från 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 34 g
Läs mer om näringsvärden