Vit sparrissoppa
Aptitlig slät soppa med sparris, vitt vin, matlagningsgrädde och gul lök. Garnera soppan med grön sparris och servera tillsammans med lite rivet citronskal och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
8 dl vatten
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 kg vit sparris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 gröna sparrisar
Till servering
rivet skal från 1 citron
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett34 g
Kommentarer
Gott men för mycket vätska. Jag tog bort nära hälften av vattnet.
Lisa
2024-05-01Vi gör ofta meny och lusläser inte alla recept i förväg, hade varit bra om bröd stod med i inköpslistan så man får med sig det från affären
Maria
2020-05-20