Vit sparrissoppa

Aptitlig slät soppa med sparris, vitt vin, matlagningsgrädde och gul lök. Garnera soppan med grön sparris och servera tillsammans med lite rivet citronskal och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
8 dl vatten
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 kg vit sparris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 gröna sparrisar
Till servering
rivet skal från 1 citron
bröd
För alla
Läs ingredienserna i buljongtärningen, i övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett34 g
Kommentar
Vi gör ofta meny och lusläser inte alla recept i förväg, hade varit bra om bröd stod med i inköpslistan så man får med sig det från affären
Maria
2020-05-20