Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrissoppa med räkor och pepparrot

En len och smakrik soppa med ett härligt sting av pepparrot. Räkorna gör soppan mer matig och krutongerna ger ett gott och krispigt inslag. Avsluta med en klick créme fraiche på toppen för en fräsch touch!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär brödet i 1–2 cm stora tärningar. Blanda med olja på en plåt. Strö över lite flingsalt. Ställ mitt i ugnen och rosta 10-15 minuter. Rör om några gånger under tiden så att de blir jämnt rostade. Gör resten under tiden.
  3. Skala räkorna.
  4. Bryt av och släng den nedre torra delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar, spara några sparristoppar till garnering och koka dem separat i lättsaltat vatten.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt sparrisbitar, vin, vatten, fond och hälften av crème fraichen. Låt koka under lock tills sparrisen är mjuk ca 10 minuter.
  6. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronjuice, salt och peppar.
  7. Toppa soppan med sparristoppar, räkor, riven pepparrot, krutonger och en klick crème fraiche.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden och brödet så att det är fritt från allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fond och bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivor vitt bröd (gärna surdeg)
  • 1 msk olja
  • flingsalt
  • 500 g frysta, tinade räkor med skal
  • 500 g färsk grön sparris
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör
  • 0,8 dl vitt matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan