Sparrissoppa med räkor och pepparrot

16
20
Sparrissoppa med räkor och pepparrot

En len och smakrik soppa med ett härligt sting av pepparrot. Räkorna gör soppan mer matig och krutongerna ger ett gott och krispigt inslag. Avsluta med en klick créme fraiche på toppen för en fräsch touch!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Sparrissoppa med räkor och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
3 skivor vitt bröd (gärna surdeg)
1 msk olja
flingsalt
500 g frysta, tinade räkor med skal
500 g färsk grön sparris
1 stor gul lök
1 msk smör
4/5 dl vitt matlagningsvin
8 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finriven pepparrot
1 krm peppar
1 tsk salt

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden och brödet så att det är fritt från allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fond och bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Staffan

2020-12-02

Faktiskt rätt äcklig soppa! Gjorde helt enligt receptet. Alldeles för blöt. Lägg till sugrör på inköpslistan.

Magnus

2012-02-15

God soppa som faktiskt tog ca de 30 minuter den skulle ta att laga. God smak på sparrisen även om det inte var vårprimörer. Det fungerar även mycket bra att toppa med matyoughurt istället för crème fraiche.

Anne

2012-02-15

Även om jag glömde köpa både sparris och pepparrot så blev denna rätt ganska okej. Lite smaklöst kanske men jag hade ändå bestämt mig att vi skulle prova den rätten den dagen.Den var lätt att laga och tid under 30 min passar en barnfamilj perfekt tycker jag. Krutongerna var kanon, dessa åts som snacks.V ilken tur att jag gjorde extra mycket.