Vit kladdkaka med hallon
Att söt vit choklad passar finfint till syrliga hallon är vida känt – här kombineras dessa två i en underbar kladdkaka med vit choklad! Gör kakan i god tid innan kalaset, den ska dallra i mitten när den tas ut ur ugnen och vila i kylskåpet i några timmar. Servera den vita kladdkakan med en klick fluffig hallongrädde, mums till kaffet.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
ca 12 bitar
Kladdkaka
200 g smör (+ extra till formen)
250 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl (+ extra till formen)
125 g färska hallon
Hallongrädde
125 g färska hallon
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.
Gör så här
Den här kladdkakan bjuder Jennys matblogg på, tack för det!Näringsberäkningen är per bit inkl. hallongrädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 478 kCal
Fett32 g
Salt0.3 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Måste vara det sämsta recept jag provat. Kakan gräddade i 45 minuter, blev stenhård i kanterna och helt rinnig i mitten. Efter en natt i kylen var den likadan. Omöjligt att skära bitar, fick skära bort kanterna och det var som att ära kaksmet. Jag föreslår att ni tar bort receptet. Är så besviken, era recept brukar vara bra.
Evacarin
2024-04-21Bara rinnande, ingenting annat. Ni kan inte testat receptet innan publicering?
Sebastian
2022-11-08Alldeles för lös i mitten. Lät den vara inne 5 extra. Men det var smet i mitten när jag tog ur den från kylen dagen efter.
Linnea
2021-08-14