Vit kladdkaka med hallon

416
8
Vit kladdkaka med hallon

Att söt vit choklad passar finfint till syrliga hallon är vida känt – här kombineras dessa två i en underbar kladdkaka med vit choklad! Gör kakan i god tid innan kalaset, den ska dallra i mitten när den tas ut ur ugnen och vila i kylskåpet i några timmar. Servera den vita kladdkakan med en klick fluffig hallongrädde, mums till kaffet.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Vit kladdkaka med hallon

Ingredienser

ca 12 bitar

Kladdkaka

200 g
smör (+ extra till formen)
250 g
vit choklad
4
ägg
2 1/2 dl
strösocker
2 1/2 dl
vetemjöl (+ extra till formen)
125 g
färska hallon

Hallongrädde

125 g
färska hallon
2 1/2 dl
vispgrädde
2 msk
florsocker

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.

Gör så här

Den här kladdkakan bjuder Jennys matblogg på, tack för det!Näringsberäkningen är per bit inkl. hallongrädde.

Vad tyckte du om receptet?

416

Kommentarer

Fanny

7/25/2020

Alldeles för lös, så körde 10 minuter extra i ugnen. Den blev god men torr i kanterna.

Sara

7/17/2020

Hade endast 200 gr vit choklad och den verkar bli bra, dallrig men inte lös :)

Marcus

7/10/2020

Såg nu att kommentaren jag fick här var annorlunda än den som kom på mail. Den står i kylen just nu. Men som sagt, inte en chans att 4 timmar i kylen på original receptet hade funkat. Hoppas att den åtminstone blir ok enligt Adams sätt (minus de torra kanterna då)

Redaktionen ICAse

7/10/2020

Stort tack Markus för din återkoppling. Spontant tycker jag att graderna och tiden i ugnen borde fungera eftersom kakan sen ska "stanna" i kylen 3-4 timmar. Men jag skickar denna info vidare till våra kockar för att se om de kan provlaga om detta recept. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1999 KJ / 478 kCal
Fett 32 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept