Vit kladdkaka med hallon

Att söt vit choklad passar finfint till syrliga hallon är vida känt – här kombineras dessa två i en underbar kladdkaka med vit choklad! Gör kakan i god tid innan kalaset, den ska dallra i mitten när den tas ut ur ugnen och vila i kylskåpet i några timmar. Servera den vita kladdkakan med en klick fluffig grädde, mums till kaffet. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser
ca 12 bitar
Kladdkaka
100 g smör (+ extra till formen)
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (+ extra till formen)
125 g färska hallon
Till servering
vispad grädde
Gör så här
00:20:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan grädde till servering.
Energi899 KJ / 215 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Godaste kakan pp länge. Har bjudit på den flera ggr och den blir lika uppskattad varje gång. Jag låter dock kakan vara inne lite längre ca 35 minuter totalt och sen får den stå framme i stället för in i kylen så blir den kalas god . Jag har också bakat kakan en gång med majsmjöl då någon var gluten och den blev god och lite fluffigare i konsistensen än med vanligt mjöl.
Marie
2025-02-21Åh vad roligt att höra Marie! Och tack för tipset om majsmjölet! Hoppas att alla glutenintoleranta läser det! Tack! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-02-21Måste vara det sämsta recept jag provat. Kakan gräddade i 45 minuter, blev stenhård i kanterna och helt rinnig i mitten. Efter en natt i kylen var den likadan. Omöjligt att skära bitar, fick skära bort kanterna och det var som att ära kaksmet. Jag föreslår att ni tar bort receptet. Är så besviken, era recept brukar vara bra.
Evacarin
2024-04-21Hej Evacarin och ni andra som kommeneterat receptet. Vad tråkigt att ni inte var nöjda. Våra kockar har nu gjort om receptet hoppas ni vill prova det istället. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-16Bara rinnande, ingenting annat. Ni kan inte testat receptet innan publicering?
Sebastian
2022-11-08