Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vit kladdkaka med hallon

Att söt vit choklad passar finfint till syrliga hallon är vida känt – här kombineras dessa två i en underbar kladdkaka med vit choklad! Gör kakan i god tid innan kalaset, den ska dallra i mitten när den tas ut ur ugnen och vila i kylskåpet i några timmar. Servera den vita kladdkakan med en klick fluffig hallongrädde, mums till kaffet.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kladdkaka: Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
  3. Rör ner resten av ingredienserna förutom hallonen med en slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm i diameter.
  4. Tryck ner hallonen i smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter.
  5. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylskåp.
  6. Hallongrädde: Mosa hallonen i en skål, vispa grädden fluffig i en annan skål och rör ihop med florsocker.

Den här kladdkakan bjuder Jennys matblogg på, tack för det!

Näringsberäkningen är per bit inkl. hallongrädde.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri vit choklad och laktosfri grädde.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(18)

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
Kladdkaka
  • 200 g smör (+ extra till formen)
  • 250 g vit choklad
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl (+ extra till formen)
  • 125 g färska hallon
Hallongrädde
  • 125 g färska hallon
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
1999 kJ / 478 kCal
Läs mer om näringsvärden