Vit kladdkaka med hallon

Att söt vit choklad passar finfint till syrliga hallon är vida känt – här kombineras dessa två i en underbar kladdkaka med vit choklad! Gör kakan i god tid innan kalaset, den ska dallra i mitten när den tas ut ur ugnen och vila i kylskåpet i några timmar. Servera den vita kladdkakan med en klick fluffig grädde, mums till kaffet. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här
00:20:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan grädde till servering.
Energi899 KJ / 215 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
13 stSupergod! Bjudit kompisar och dom älskade den. Jag använde frusna hallon men det funkade bra iallafall.
Alva
Godaste kakan pp länge. Har bjudit på den flera ggr och den blir lika uppskattad varje gång. Jag låter dock kakan vara inne lite längre ca 35 minuter totalt och sen får den stå framme i stället för in i kylen så blir den kalas god . Jag har också bakat kakan en gång med majsmjöl då någon var gluten och den blev god och lite fluffigare i konsistensen än med vanligt mjöl.
Marie
Åh vad roligt att höra Marie! Och tack för tipset om majsmjölet! Hoppas att alla glutenintoleranta läser det! Tack! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Måste vara det sämsta recept jag provat. Kakan gräddade i 45 minuter, blev stenhård i kanterna och helt rinnig i mitten. Efter en natt i kylen var den likadan. Omöjligt att skära bitar, fick skära bort kanterna och det var som att ära kaksmet. Jag föreslår att ni tar bort receptet. Är så besviken, era recept brukar vara bra.
Evacarin
Hej Evacarin och ni andra som kommeneterat receptet. Vad tråkigt att ni inte var nöjda. Våra kockar har nu gjort om receptet hoppas ni vill prova det istället. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bara rinnande, ingenting annat. Ni kan inte testat receptet innan publicering?
Sebastian
Alldeles för lös i mitten. Lät den vara inne 5 extra. Men det var smet i mitten när jag tog ur den från kylen dagen efter.
Linnea
Alldeles för lös, så körde 10 minuter extra i ugnen. Den blev god men torr i kanterna.
Fanny
Hade endast 200 gr vit choklad och den verkar bli bra, dallrig men inte lös :)
Sara
Såg nu att kommentaren jag fick här var annorlunda än den som kom på mail. Den står i kylen just nu. Men som sagt, inte en chans att 4 timmar i kylen på original receptet hade funkat. Hoppas att den åtminstone blir ok enligt Adams sätt (minus de torra kanterna då)
Marcus
Stort tack Markus för din återkoppling. Spontant tycker jag att graderna och tiden i ugnen borde fungera eftersom kakan sen ska "stanna" i kylen 3-4 timmar. Men jag skickar denna info vidare till våra kockar för att se om de kan provlaga om detta recept. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Som svar till svaret på min tidigare kommentar: Jag gjorde som Adam skrev, då jag såg att kakan var extremt flytande efter 25min. Dock ingen bra lösning det heller då den istället blev väldigt torr i kanterna.
Marcus
Jag kan bara instämma. Vet inte hur skaparen av detta recept kan tycka att 25min på 175 grader kan vara tillräckligt. Den var helt flytande i princip överallt förutom i kanten. Ingen tid i världen i kylen kan rädda det. Misstänker att antingen grader eller tiden blivit fel när de lagt in receptet här.
Marcus
Hej Marcus! Tack för din kommentar. Det är flera som har kommenterat att den är rinnig. Ugnstemperatur är alltid lite knivigt eftersom alla ugnar beter sig olika. Lät du kakan stå i kylen 3-4 timmar innan servering? Var den fortfarande lös då? Hälsningar Ulrika
ICA-köket