Glutenfri citronkladdkaka
En fräsch kladdkaka av vit choklad som får en syrlig ton av skal från en citron och citronmeliss. Kakan är glutenfri då det används mandelmjöl istället för vetemjöl. Som en bonus är den enkel att laga, perfekt för en spontan efterrätt eller fika. Garnera gärna med blåbär och rostad mandel. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
12 portioner
ca 1 msk rivet citronskal
1 kruka citronmeliss
100 g smör
100 g vit choklad
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
4 dl mandelmjöl (4 dl motsvarar 140 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi987 KJ / 237 kCal
Fett17 g
Salt0.44 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket god efterrättskaka! Första gången jag bakade den var det för att den var glutenfri, därefter har jag bakat den för att den är supergod och har gillats av alla gäster. En klar favorit.
Åsa
2024-04-18Kan man frysa ner denna kakan?
Karin
2023-11-27Hej Karin! Det går bra att frysa denna kaka. Passar på att tipsa om den här artikeln med fler bakverk som går att frysa: https://www.ica.se/artikel/frysa-in-bakverk/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-04Förstår inte hur denna bara har 2,5 stjärnor, men smaken är ju som ni alla vet delad. Själv tycker jag denna är fantastiskt god, inte allt för söt och sliskig som en vanlig kladdkaka lätt blir. Känns lite uppfriskande från citronen och melissen. Får alltid frågor och komplimanger om denna kaka. Riktigt god! Och mandelmjölet ger det lite extra "oomph" som inte vetemjöl gör. 5/5
Millian
2021-10-22Hej Millan! Tack för att du delar med dig och kul att du ger kakan högsta betyg! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-04