Kladdkaka utan ugn
Kladdkaka utan ugn? Ja du läste rätt! Denna kladdiga kladdkaka med kondenserad mjölk, mörk choklad och krossade digestivekex är den ultimata efterrätten för chokladälskare. Enkel att tillaga och med en rik smak och krämig konsistens kan den bli en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
10-12 bitar
50 g smör
150 g hackad mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl kakao
20 digestivekex
Serveringsförslag
lättvispad grädde
färska jordgubbar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar utan serveringsförslag.
Energi1925 KJ / 460 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein8 g
Kommentarer
Hej! Detta blev som en smet.. är receptet korrekt? Hade den i kylen över natten
Josefin
2023-05-19Hej Josefin! Allt är rätt inskrivet i receptet. Hade du i kexen? Det låter som att något har blivit lite knasigt när du bakade om den inte stelnade i kylen. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04Hej. Svårt att skära den , vad har jag gjort fel.
Sylvana
2023-05-12Hej Sylvana! Hur menar du att det är svårt att skära den? Fastnar den i kniven/tårtspadet? Du kan blöta knivbladet/tårtspadet innan du ska skära i kakan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16