Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Kladdkaka med vit choklad och saffran

En barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran. Servera med fluffigt vispad grädde toppad med finrivet apelsinskal. Det är lika gott att servera med syrliga bär som lingon till kakan tillsammans med glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant med ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.
  4. Grovhacka chokladen och tillsätt i smöret tillsammans med saffransarom. Rör tills chokladen smält.
  5. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner äggen i smörblandningen och blanda väl.
  6. Rör ner mjölet lite i taget.
  7. Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt svalna helt.
  9. Till servering: Vispa grädden fluffig, toppa med finrivet apelsinskal och servera till kakan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Recept och bild i samarbete med Dr. Oetker

Ingredienser

Portioner: ca 10-12 bitar
  • smör (till formen)
  • ströbröd (till formen)
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 msk arom med smak av saffran
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet skal av apelsin