Kladdkaka med vit choklad och saffran
En barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran. Servera med fluffigt vispad grädde toppad med finrivet apelsinskal. Det är lika gott att servera med syrliga bär som lingon till kakan tillsammans med glass.
Ingredienser
ca 10-12 bitar
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
100 g smör
100 g vit choklad
1 msk arom med smak av saffran
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Till servering
3 dl vispgrädde
1 tsk finrivet skal av apelsin
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Recept och bild i samarbete med Dr. Oetker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man ersätta vetemjölet med mandelmjöl?
Lovisa
2023-12-13Kan man frysa kakan?
Rose-marie
2022-11-30Det var jättegott!
Asuka
2020-12-29