Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Vit chokladkladdkaka

En dröm för dig som älskar vit choklad. Denna kladdkaka bara måste provas! Servera gärna med lätt vispad grädde och björnbär som ger en frisk smak. Perfekt som avslut på en god måltid, men passar även till söndagsfikat. En varning utfärdas - det är svårt att bara ta en bit.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.  
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).  
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  4. Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll den i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  6. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  7. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri vit choklad.

Tips

Garnera gärna med björnbär, vispad grädde, mynta och florsocker.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 824 kJ / 197 kCal