Dumlekladdkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Dumlekladdkaka

Kladdkakan som är en riktig godiskaka, med både seg chokladkola och vit choklad. Passar lika bra på barnkalaset som att imponera kollegor på fredagsfikat med. Spara några Dumle för att trycka ner i smeten, som en liten söt bonus. Tillsammans blir det en både lite seg och kladdig kaka. Smaklig fika!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).   
  3. Skär hälften av kolorna i halvor.
  4. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar, smält den och resten av kolorna i smöret under omrörning (det blir inte helt homogent men efter man rört i äggen så går blandningen ihop).  
  5. Blanda ner sockret och saltet i smör- och chokladblandningen.  Rör ner ett ägg taget gärna med en visp. Blanda ner mjölet. Häll smeten i formen. Tryck ner kolabitarna i smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 18 minuter.
  7. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  8. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras

För alla

Innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.

Tips

Garnera gärna med vinbär, mynta och florsocker.

Ingredienser

Portioner: 12
  • ca 30 dumle chokladkolor (ca 220 g)
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 krm flingsalt
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar 90 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1102 kJ / 263 kCal