Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Yoghurtglass med honungsstekta äpplen

Gör din egen glass av turkisk yoghurt och honung som blandas och fryses ett par timmar. När den är klar serveras den med äpplen stekta i honung. Brytningar mellan varmt och kallt, sött och surt utlovas, liksom en god upplevelse!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda turkisk yoghurt med flytande honung. Frys i en bunke ca 2 timmar. Rör runt var 30 minut så att glassen blir krämig.
  2. Skär äpplen i klyftor och stek dem i smör eller margarin och honung. Servera glassen med de stekta äppelklyftorna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 773 kJ / 185 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB