Pistageyoghurt
Pistageyoghurt är ett underbart och gott recept som passar utmärkt till dessert eller som mellanmål. Yoghurt, kvarg, kardemumma och pistagenötterna blandas och serveras i små skålar med nötter, frukt och ringlad honung.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
6 portioner
1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
1/2 tsk malen kardemumma
3 msk florsocker
1 dl skalade pistagenötter (1 dl skalade motsvarar ca 150 g med skal)
2 - 2 1/2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej Renée! Visst låter det gott! Det går jättebra att utesluta florsockret om man vill ha den mindre söt eller undvika att äta socker. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-05-18Det låter smaskigt! Men varför ha socker i? Det finns ju kryddor att använda istället. Jag tycker att ni ska/borde skriva ett alternativ t sockret. Ex mogen banan, mango
Renée
2016-05-16Jättegott. Men receptet räckte bara till tre personer, och tillagningstiden var säkert 20 minuter eftersom det tog tid att skala pistagenötterna.
Anders
2005-03-18