Pistageyoghurt

34
3
Pistageyoghurt

Pistageyoghurt är ett underbart och gott recept som passar utmärkt till dessert eller som mellanmål. Yoghurt, kvarg, kardemumma och pistagenötterna blandas och serveras i små skålar med nötter, frukt och ringlad honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Pistageyoghurt

Ingredienser

6 portioner
1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
1/2 tsk malen kardemumma
3 msk florsocker
1 dl skalade pistagenötter (1 dl skalade motsvarar ca 150 g med skal)
2 - 2 1/2 msk flytande honung

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av kvarg och yoghurt.

Gör så här

Tips

Pistageyoghurten kan göras dagen före servering. Förvaras täckt med plastfilm i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Redaktionen

2016-05-18

Hej Renée! Visst låter det gott! Det går jättebra att utesluta florsockret om man vill ha den mindre söt eller undvika att äta socker. Hälsningar Michelle

Renée

2016-05-16

Det låter smaskigt! Men varför ha socker i? Det finns ju kryddor att använda istället. Jag tycker att ni ska/borde skriva ett alternativ t sockret. Ex mogen banan, mango

Anders

2005-03-18

Jättegott. Men receptet räckte bara till tre personer, och tillagningstiden var säkert 20 minuter eftersom det tog tid att skala pistagenötterna.

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 14 g
Kolhydrater 15 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden