Pistageyoghurt

Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat
3
Pistageyoghurt

Pistageyoghurt är ett underbart och gott recept som passar utmärkt till dessert eller som mellanmål. Yoghurt, kvarg, kardemumma och pistagenötterna blandas och serveras i små skålar med nötter, frukt och ringlad honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Pistageyoghurt

Ingredienser

6 portioner
1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
1/2 tsk malen kardemumma
3 msk florsocker
1 dl skalade pistagenötter (1 dl skalade motsvarar ca 150 g med skal)
2 - 2 1/2 msk flytande honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Hej Renée! Visst låter det gott! Det går jättebra att utesluta florsockret om man vill ha den mindre söt eller undvika att äta socker. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-05-18

Det låter smaskigt! Men varför ha socker i? Det finns ju kryddor att använda istället. Jag tycker att ni ska/borde skriva ett alternativ t sockret. Ex mogen banan, mango

Renée

2016-05-16

Jättegott. Men receptet räckte bara till tre personer, och tillagningstiden var säkert 20 minuter eftersom det tog tid att skala pistagenötterna.

Anders

2005-03-18

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostkräm med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurt sundaes
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kvargpannkakor med varma bär
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga