Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pistageyoghurt

Pistageyoghurt är ett underbart och gott recept som passar utmärkt till dessert eller som mellanmål. Yoghurt, kvarg, kardemumma och pistagenötterna blandas och serveras i små skålar med nötter, frukt och ringlad honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop kvarg, yoghurt, kardemumma och florsocker.
  2. Skala pistagenötterna och skölj dem hastigt om de är salta. Grovhacka nötterna och vänd ner hälften i yoghurtblandningen. Fördela i  espressokoppar eller i småglas.
  3. Strö över resterande pistagenötter. Ringla över honung. Ställ kallt till servering.
  4. Servera med en skål blandade färska frukter, t ex kiwi, apelsinklyftor, physalis och jordgubbar.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Tips

Pistageyoghurten kan göras dagen före servering. Förvaras täckt med plastfilm i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
  • 2 dl grekisk yoghurt eller matyoghurt
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl skalade pistagenötter (1 dl skalade motsvarar ca 150 g med skal)
  • 2 1/2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal