Vit chokladkaka med citron och rabarber

Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Vit chokladkaka med citron och rabarber

Vit chokladkaka med citron och rabarber som bakas i långpanna och är helt ljuvlig. Perfekt att bjuda på när det är säsong för rabarber och när du vill ha en efterrätt eller fika till många. Den sötsyrliga rabarbern får sällskap av frisk citron och balanseras av söt vit choklad. Serveras bäst tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Kaka med långa bitar av rabarber, skuren i avlånga smala bitar ligger på ett bakplåtspapper.

Ingredienser

20 bitar
25 g smör till plåten
2 - 3 citroner (2 msk finrivet skal och 1 1/2 dl juice, för 20 bitar)
4 - 5 rabarber (ca 400 g, för 20 bitar)
200 g vit bakchoklad eller vita chokladknappar
250 g smör
6 ägg
5 dl strösocker
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk florsocker

Till servering

vispgrädde

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Inte min favorit, lite för söt och tung trots att citronen nästan tog över... Den blev också väldigt blöt trots längre tid och bakplåtspappret var då väldigt jobbigt.

    Erik

  • Jag antar att det menas 200 gr vit choklad, nu står det 200 st? Med tanke på att det står knappar så vet man inte riktigt.

    Susanne

  • Hej! Om man vill göra denna kaka glutenfri - hur byter man bäst ut vetemjölet ? Anna

    Anna

    Hej Anna! Då kan du byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Min kaka blev kladdig trots längre tid i ugnen? Samt att citron tog över smaken på både rabarber och chokladen .

    Louise

  • Vad är poängen med att först smörja långpannan och sedan lägga i ett bakplåtspapper?

    Lena annette

    Hej Lena Annette! Det är för att pappret ska ligga still när du breder ut smeten. På vissa plåtar så täcker inte pappret hela kanten och då är det bra med smörj kant så att inte kakan fastnar. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegod! Hade frusna upphackade rabarber i frysen, tinade dom och blandade med lite potatismjöl, och fördelade sen bitarna över kakan, det gick också bra.

    Susanne

  • Går den bra att frysa? Svårt med mått på formen har ingen som passar,större eller mindre?

    Ann-charlotte

    Hej Ann-Charlotte! Ja, den fungerar att frysa helt okej. Om du har en form som är 20*30 kan du ju halvera receptet. Annars är ju 30*40 ett vanligt mått på den djupa ugnsplåten. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Verkligen god, alla gäster tyckte om den. Aningen för söt., så jag kommer minska mängden socker nästa gång. Men lättlagad, vacker och med perfekt syra. Kommer baka denna många gånger. Den håller form och smak i många dagar.

    Therese

  • Kan man göra den en dag i förväg

    Margareta

    Hej Margareta! Ja visst kan du det! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Blev jättegod!

    Idah

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat utan grädde.
Energi1395 KJ / 334 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Knäckig vit chokladbräck
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberkaka i långpanna
    Betyg 4.6 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad