Rabarberkompott med frusen vit choklad
![Rabarberkompott med frusen vit choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213536/cf_259/rabarberkompott_med_frusen_vit_choklad.jpg)
Försommarens stora smak är väl ändå rabarber. Här kokar du en enkel kompott som smaksätts med lite citron och vaniljstång. Till rabarberkompotten passar perfekt att servera fryst yoghurtbräck som görs av vit choklad och yoghurt som toppas med kaksmulor, frystorkade hallon och pumpakärnor.
![Rabarberkompott med frusen vit choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213536/cf_259/rabarberkompott_med_frusen_vit_choklad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Frusen vit choklad
100 g vit choklad
2 dl matyoghurt
2 havreflarn
2 msk frystorkade hallon
2 msk pumpakärnor
Rabarberkompott
500 g rabarber
1 citron (saft och skal)
1 vaniljstång
5 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i havreflarnen och chokladen.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer