Honungsbakad rabarber med vit chokladyoghurt och pistagenötter
Rabarber trivs allra bäst med söta smaker och i den här efterrätten rundas den syrliga rabarbern av med honung. Servera den ugnsbakade rabarbern ljummen tillsammans med kylskåpskall chokladyoghurt. En lättlagad dessert som smakar försommar.
Ingredienser
4 portioner
100 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
ca 300 g rabarber
3 msk flytande honung
1 dl skalade och lättrostade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1479 KJ / 353 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater32 g
Protein7 g
Kommentarer
På riktigt en supergod efterrätt. Enkel, fräsch och överraskande. Kardemumma ströddes före bakningen.
Carina
2024-06-28Så himla god efterrätt! Blir ännu godare om man blandar ihop lite socker (ex muscovadosocker) med ca ett kryddmått kardemumma och lite vaniljsocker och strömmar över innan rabarbern åker in i ugnen
Lisa
2020-06-20