Vit chokladkaka med citron och rabarber

Vit chokladkaka med citron och rabarber som bakas i långpanna och är helt ljuvlig. Perfekt att bjuda på när det är säsong för rabarber och när du vill ha en efterrätt eller fika till många. Den sötsyrliga rabarbern får sällskap av frisk citron och balanseras av söt vit choklad. Serveras bäst tillsammans med en klick lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
20 bitar
25 g smör till plåten
2 - 3 citroner (2 msk finrivet skal och 1 1/2 dl juice, för 20 bitar)
4 - 5 rabarber (ca 400 g, för 20 bitar)
200 g vit bakchoklad eller vita chokladknappar
250 g smör
6 ägg
5 dl strösocker
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk florsocker
Till servering
vispgrädde
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan grädde.
Energi1395 KJ / 334 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g
Kommentarer
Inte min favorit, lite för söt och tung trots att citronen nästan tog över... Den blev också väldigt blöt trots längre tid och bakplåtspappret var då väldigt jobbigt.
Erik
2025-06-28Jag antar att det menas 200 gr vit choklad, nu står det 200 st? Med tanke på att det står knappar så vet man inte riktigt.
Susanne
2025-06-21Hej! Om man vill göra denna kaka glutenfri - hur byter man bäst ut vetemjölet ? Anna
Anna
2025-05-19Hej Anna! Då kan du byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-22