Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

En flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba, men uppdaterad med maränger och kanderad mandel. Lägg upp i form av en vacker krans, det blir extra effektfullt och inbjudande. Satsa på en riktigt god vaniljglass med äkta vanilj i.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ in ett uppläggningsfat i frysen minst 30 minuter.
  2. Ta ut fatet och forma kulor av glass och sorbet. Lägg kulorna i en cirkel på fatet som en krans, ca 25 cm i diameter (för 6 port). Täck med plastfolie och ställ in i frysen 3 timmar eller längre.
  3. Kanderad mandel: Karamellisera sockret, det vill säga låt det smälta, i en stekpanna. Rör inte i det medan det smälter, då riskerar det att kristallisera. Tillsätt smöret och rör runt. Tillsätt mandlarna och blanda runt tills karamellen fastnar runt dem.
  4. Sprid ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Hacka dem sedan. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
  5. Hallonsås: Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Mixa och sila såsen genom en finmaskig sil. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.
  6. Skär persikohalvorna i tunna skivor. Förvara övertäckta i kylen.
  7. Vid servering: Ta ut kransen ur frysen. Fördela persika, färska hallon, maränger, kanderad mandel och ev frystorkade hallon över. Ringla över hallonsåsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, sorbet, maräng och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, och sorbet. Välj mjölkfria maränger och mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass, sorbet och maräng.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 l vaniljglass
  • 1/2 l hallonsorbet
  • 2 persikohalvor i juice
  • 125 g färska hallon
  • 30 maränger (gärna olika storlekar och färger)
  • ev frystorkade hallon till garnering
Kanderad mandel
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl sötmandel
Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1909 kJ / 455 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept