Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

40
5
Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

En flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba, men uppdaterad med maränger och kanderad mandel. Lägg upp i form av en vacker krans, det blir extra effektfullt och inbjudande. Satsa på en riktigt god vaniljglass med äkta vanilj i.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

Ingredienser

6 portioner
1/2 l vaniljglass
1/2 l hallonsorbet
1 - 2 persikohalvor i juice
125 g färska hallon
20 - 30 maränger (gärna olika storlekar och färger)
frystorkade hallon till garnering

Kanderad mandel

2 msk strösocker
1 msk smör
1 dl sötmandel

Hallonsås

250 g frysta hallon
2 msk strösocker

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, sorbet, maräng och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, och sorbet. Välj mjölkfria maränger och mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri glass, sorbet och maräng.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Alexandra

2023-01-04

Toppen! Enkelt men gott och vackert

Maria

2022-01-01

Denna gör succé varje gång! Strykande åtgång till både barn och vuxna. Tacksamt att så mycket går att förberedes innan.

Katarina

2021-12-15

Vad kan man använda istället för mandeln om man är nötallergiker?

Näringsvärde per portion

Energi 1909 KJ / 455 kCal
Fett 17 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 69 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden