Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ingefärskokt citrus med nötkrokant

Ingefärskokt citrus med nötkrokant ger en härlig blandning av friskhet och sötma. Citrussmakerna varvas med den kryddiga ingefäran och avrundas till sist med en oslagbar nötkrokant med krispiga jordnötter. För att lyfta fram smakerna ännu mer, servera med vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citrus: Skala och riv ingefäran. Blanda sockret med vatten och ingefära i en kastrull, koka upp och låt koka ca 2 minuter.
  2. Skala citrusen med en kniv. Skär sedan fruktköttet i skivor.
  3. Häll den varma lagen på citrusskivorna och låt dra under tiden som man gör nötkrokanten.
  4. Nötkrokant: Smält sockret i en stekpanna utan att röra om. Tillsätt smöret under omrörning. Låt det bli en ljusbrun karamell och lägg sedan i jordnötterna.
  5. Häll upp krokanten på ett bakplåtspapper och låt den svalna. Hacka krokanten i bitar.
  6. Till servering: Servera krokanten med den marinerade citrusen och glassen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havre-, ris- eller sojabaserad glass.
Gör äggfri: välj äggfri vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
Citrus
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 8 clementiner
  • 1 citron
  • 1 lime
Nötkrokant
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 1 dl salta jordnötter
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1963 kJ / 469 kCal