Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängrosor

En dessert så söt att man genast vill sätta tänderna i den. Marängerna gör du själv och färgar efter tycke och smak. För bäst resultat spritsar du ut glassen mellan marängerna. Servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 80°C - 100°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna och majsmjölet med en elvisp i en metallskål tills du har fasta toppar.
  3. Häll långsamt sockret i ägg- och mjölblandningen och vispa tills blandningen är tjock och glansig. Till sist, droppa i karamellfärgen och rör om tills den är helt blandad.
  4. Skeda i marängen i en stor spritspåse med ett stort munstycke.
  5. Pressa ut små marängvirvlar med 5 cm mellanrum.  Försök hålla ett jämnt tryck på påsen så att virveln blir jämn hela vägen runt.
  6. Låt dem stå i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen och lämna plåten i ytterligare 1 timme för att marängerna ska torka ut. Ta sedan ut och låt stå tills de är helt svala.
  7. Placera vaniljglassen i en andra spritspåse. Spritsa glass på ett marängskal och toppa med ytterligare ett skal för att få en ”smörgås”.
  8. Lägg marängrosorna på ett fat och servera omedelbart.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äggvitor
  • 1/4 tsk majsmjöl
  • 125 g strösocker (125 g motsvarar knappt 1,5 dl)
  • några droppar röd eller rosa karamellfärg
  • 6 kulor vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1074 kJ / 257 kCal