Vispad vaniljglass med misokolasås

Ett enkelt knep för att få fluffig, hemgjord mjukglass är att vispa färdig vaniljglass! Servera glassen med en kolasås smaksatt med miso och salt för något alldeles extra.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3023 KJ / 722 kCal
Fett43 g
Salt2.3 g
Kolhydrater77 g
Protein6 g
Kommentarer
Inte gott alls, smakade bränt socker med salt. Något måste vara fel eller saknas i receptbeskrivningen, typ smält sockret i en bred panna så att det är ett mycket tunt lager socker, eller rör runt medan det smälter. Sedan bör det vara flingsalt och inte vanligt salt. Förstod inte heller vitsen med att vispa glassen, det bidrog inget till smaken, genererade mer disk och allt blev i alla fall en glassoppa.
Anna
2025-01-24Ska såsen vara varm eller kall när man serverar?
Maria
2024-11-28Hej Maria! Ljummen eller rumsvarm blir toppen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-11-29Tre matskedar miso (vit förpackning med blå text) gjorde såsen alldeles för salt, en hade räckt gott och väl. Att hälla varm kolasås över vispad (därmed halvt smält) glass ledde till att det blev en glassoppa. Går säkert att få till god, men receptet är inte tydligt kring detta enligt mig.
Olle
2024-11-26