Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Ricotta som vispas krämig tillsammans med yoghurt och toppas med balsamico, tranbär, rosmarin och hackade pistagenötter är ett perfekt tillbehör som avnjuts med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
250 g ricottaost
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk salt
1/2 dl torkade tranbär
2 msk plockad rosmarin
2 msk hackade pistagenötter
2 msk balsamicosirap (crema)
1 msk olivolja
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi594 KJ / 141 kCal
Fett10 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer