Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Ricotta som vispas krämig tillsammans med yoghurt och toppas med balsamico, tranbär, rosmarin och hackade pistagenötter är ett perfekt tillbehör som avnjuts med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Vispad ricotta med tranbär och rosmarin

Ingredienser

6 portioner
250 g ricottaost
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1/2 tsk salt
1/2 dl torkade tranbär
2 msk plockad rosmarin
2 msk hackade pistagenötter
2 msk balsamicosirap (crema)
1 msk olivolja

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi594 KJ / 141 kCal
Fett10 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Tomattarte på smördeg
    Betyg 4.4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ost- och olivfyllda tomater
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad paprika med ricottaost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad ricotta med svartkålschips
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad