Vintersallad med lamm och sötsyrlig dillvinägrett
![Vintersallad med lamm och sötsyrlig dillvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45255/cf_259/vintersallad_med_lamm_och_sotsyrlig_dillvinagrett.jpg)
Ett vackert recept på matig vintersallad av bland annat lamm, potatis och romansallad. Du serverar salladen med en utsökt vinägrett av bland annat dill, honung och vinäger!
![Vintersallad med lamm och sötsyrlig dillvinägrett](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45255/cf_259/vintersallad_med_lamm_och_sotsyrlig_dillvinagrett.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vintersallad
600 g mandelpotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
2 morötter
1 romansallad
1/2 ask ärtskott (à ca 100 g)
Lamm
600 g lammytterfilé, filé eller entrecôte
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Dillvinägrett
1 rödlök
100 g smör
1 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1 dl grovskuren, färsk dill
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3614 KJ / 865 kCal
Fett57.3 g
Kolhydrater48.2 g
Protein36 g
Kommentarer
Väldigt gott och dessutom enkelt att laga
Jonas
2019-06-15Mitt absoluta favoritrecept! Brukar göra en helstekt fläskkarrè istället för lamm. Billigare och även det väldigt gott!
Hanna
2017-04-15Otroligt gott! Tog ekologisk vanlig potatis med skalet på och rostade i ugnen på hög värme länge så de blev riktigt knapriga.
Ingrid
2014-01-17