Vintersallad med lamm och sötsyrlig dillvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vintersallad med lamm och sötsyrlig dillvinägrett

Ett vackert recept på matig vintersallad av bland annat lamm, potatis och romansallad. Du serverar salladen med en utsökt vinägrett av bland annat dill, honung och vinäger!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vintersallad: Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tvätta och dela potatisen på längden. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja, salt och peppar. Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och ansa morötterna, hyvla ”nudlar” av dem med en osthyvel. Ansa salladen och skär den i bitar. Lägg sallad, morotsnudlar och ärtskott på ett fat.
  4. Lamm: Skär köttet i 2 cm stora skivor, stek i matfettet ca 1 minut på varje sida, krydda med salt och peppar. Låt köttet vila på en tallrik.
  5. Dillvinägrett: Skala och hacka löken fint. Bryn smöret i en stekpanna tills det får en brun färg och doftar nötter. Ta av pannan från plattan och rör ner lök, honung, vinäger och dill.
  6. Lägg potatis och kött på salladen och ringla över dilldressingen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Vintersallad
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 morötter
  • 1 romansallad
  • 1/2 ask ärtskott (à ca 100 g)
Lamm
  • 600 g lammytterfilé, filé eller entrecôte
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Dillvinägrett
  • 1 rödlök
  • 100 g smör
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovskuren, färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3614 kJ / 865 kCal