Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk

Bjud dina gäster på en god rätt bestående av mandelpotatissallad och balsamvinägerstekt fläsk. Din mandelpotatis ger du en underbar smak med hjälp av vin- och senapsvinägretten som passar perfekt med det salta, varma vinägerfläsket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal och skala den när den fortfarande är varm. Skär potatisen i bitar.
  2. Vinägrett: Blanda vitvinsvinäger, fransk senap och olivolja. Smaksätt med salt och peppar och späd eventuellt med lite vatten.
  3. Häll vinägretten över potatisen. Hacka dillen grovt och vänd ner i potatissalladen.
  4. Stek baconskivorna och slå på balsamvinäger då skivorna börjar se klara ut.
  5. Låt vinägern hastigt koka in. Lyft upp fläsket snabbt så det inte bränns.
  6. Lägg det varma vinägerfläsket ovanpå potatissalladen och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g mandelpotatis
  • 2 kvistar dill
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 msk balsamvinäger
Vinägrett
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan