Vintergryta med stjärnanis
![Vintergryta med stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86255/cf_259/vintergryta_med_stjarnanis.jpg)
En mustig köttgryta av fläskkarré som får sin värmande smak av kryddor som rosmarin, kanel, lagerblad, en gnutta sambal oelek och stjärnanis. Grytan serveras med rykande varm couscous.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013
![Vintergryta med stjärnanis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86255/cf_259/vintergryta_med_stjarnanis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskkarré
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g plommontomater
1/2 tsk rosmarin
2 lagerblad
1/2 tsk kanel
3 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
4 port couscous
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2704 KJ / 646 kCal
Fett21 g
Kolhydrater70.4 g
Protein39.4 g
Kommentarer
Jättegod gryta, lätt och snabb. Hoppa inte över kryddorna.
Monica
2021-09-13Riktigt god gryta. Använd alla kryddorna. Det är kombinationen som gör den goda smaken.
Heléne
2014-02-24jätte gott men vi skippade stjärnanis
Inger
2013-12-12