Vintergryta med stjärnanis

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
3
Vintergryta med stjärnanis

En mustig köttgryta av fläskkarré som får sin värmande smak av kryddor som rosmarin, kanel, lagerblad, en gnutta sambal oelek och stjärnanis. Grytan serveras med rykande varm couscous.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013

Vintergryta med stjärnanis

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  fläskkarré
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   morötter
1 msk  olivolja
salt och peppar
1 msk  tomatpuré
1 msk  strösocker
2 1/2 dl  köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g  plommontomater
1/2 tsk  rosmarin
2   lagerblad
1/2 tsk  kanel
3   stjärnanis
1 tsk  sambal oelek
4   port couscous
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1/2   kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod gryta, lätt och snabb. Hoppa inte över kryddorna.

Monica

2021-09-13

Riktigt god gryta. Använd alla kryddorna. Det är kombinationen som gör den goda smaken.

Heléne

2014-02-24

jätte gott men vi skippade stjärnanis

Inger

2013-12-12

Näringsvärde per portion

Energi2704 KJ / 646 kCal
Fett21 g
Kolhydrater70.4 g
Protein39.4 g

Testa liknande recept

Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med plommongräddsås
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås
Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskkarré med asiatisk bbq-sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsbräserad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med gräddsås och äpple
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga