Vintergryta med stjärnanis
En mustig köttgryta av fläskkarré som får sin värmande smak av kryddor som rosmarin, kanel, lagerblad, en gnutta sambal oelek och stjärnanis. Grytan serveras med rykande varm couscous.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskkarré
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk olivolja
salt
peppar
1 msk tomatpuré
1 msk strösocker
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g plommontomater
1/2 tsk rosmarin
2 lagerblad
1/2 tsk kanel
3 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
4 port couscous
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2704 KJ / 646 kCal
Fett21 g
Kolhydrater70.4 g
Protein39.4 g
Kommentarer
Jättegod gryta, lätt och snabb. Hoppa inte över kryddorna.
Monica
2021-09-13Riktigt god gryta. Använd alla kryddorna. Det är kombinationen som gör den goda smaken.
Heléne
2014-02-24jätte gott men vi skippade stjärnanis
Inger
2013-12-12