Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vintergryta med stjärnanis

En mustig köttgryta av fläskkarré som får sin värmande smak av kryddor som rosmarin, kanel, lagerblad, en gnutta sambal oelek och stjärnanis. Grytan serveras med rykande varm couscous.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskkarrén i strimlor. Skala och grovhacka lök, vitlök och morötter.
  2. Bryn köttet i olivoljan i omgångar i en stekpanna, salta och peppra. Lyft över köttet i en stor gryta. Rör ner tomatpuré och socker, låt det fräsa ytterligare ca 2 minuter.
  3. Tillsätt grönsakerna, buljong, tomater och kryddor. Låt koka ca 15 minuter.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt den koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka gräslöken och vänd ner. Servera grytan med couscous.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g plommontomater
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
  • 1/2 tsk kanel
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 port couscous
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2704 kJ / 646 kCal