Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommonsoppa med kardemummapannacotta

Till dessert bjuder du på en fantastisk plommonsoppa med en krämig kardemummapannacotta till, garanterat en succé! Den söta plommonsoppan med stjärnanis har en fantastisk kamrat i den ljuvliga pannacottan med grädde och mald kardemumma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med panna cottan. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 10 min. Koka upp grädden i en liten kastrull tillsammans med sockret. Tillsätt kardemumma och ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden.
  2. Fördela smeten i 4 små portionskoppar (för 4 port) och ställ kallt ca 2 tim.
  3. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Skär en skåra längst med vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Koka upp vattnet med socker, vaniljstång och urskrap samt stjärnanis i en gryta. Låt koka utan lock ca 10 min. Lägg i plommonen och sjud ca 5 min. Ta upp vaniljstång och stjärnanis.
  4. Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten. Häll ner redningen i en fin stråle i grytan och låt koka upp under omrörning. Häll upp plommonsoppan i en skål och strö över ett tunt lager socker. Låt kallna.
    Fördela soppan i djupa tallrikar och stjälp upp en panna cotta i varje tallrik. Garnera med en liten kvist mynta eller citronmeliss och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g röda plommon t ex Viktoria
  • 1 vaniljstång
  • 1 l vatten
  • 1 dl socker
  • 4 stjärnanis
  • 2 msk potatismjöl
Kardemummapanna cotta
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 1/2 tsk mald kardemumma
Garnering
  • mynta eller citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?