Vintergryta med grönpeppar

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Vintergryta med grönpeppar

En värmande vintergryta med grönpeppar som är underbart god och innehåller härliga råvaror som mör och saftig chuck roll (högrev), broccoli, rödlök och grädde. Servera den krämiga grytan med hackad persilja och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Vintergryta med grönpeppar

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris (eller annat gryn)
250 g  broccoli
1   rödlök
ca 500 g  chuck roll högrev
1 tsk  olja
2 msk  tomatpuré
salt
3 dl  vatten
1 msk  torkad grönpeppar
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  kinesisk soja
1   kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Vispa lite av grädden och vänd i vid servering så får du en skummig och fin gryta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Grytan blev lite mesig trots grönpeppar i såsen. Inte den godaste köttgrytan vi lagat men en hyfsad vardagsrätt.

Linda

2013-01-31

Näringsvärde per portion

Energi2150 KJ / 514 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater46.2 g
Protein34.8 g

Testa liknande recept

Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med biff och grönpeppar
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bitterballen – Kroketter med högrev
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev i elden
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Långgrillad högrev
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga