Vintergryta

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Vintergryta

Denna värmande vintergryta har en underbar smak som du kommer älska. Låt köttet kokas mört i tomatsås, vin, grädde och rosmarin och lägg sedan ner oliver och vitlök. Servera din krämiga gryta med nykokt pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Vintergryta

Ingredienser

4 portioner
600 g  benfritt nötkött (t ex högrev, rostbiff eller grytbitar)
1   burk färdig tomatsås (gärna med grönsaker à ca 400 g)
1 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
1 tsk  rosmarin
1/2 msk  marinerade vitlöksklyftor
1 dl  svarta oliver (med kärnor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Står det verkligen rätt, 1/2 msk marinerade vitlöksklyftor? Det är ju ungefär 1 st. Jag tog 10 st, ca en halv deciliter.

Liselotte

2016-08-20

Testa liknande recept

Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt entrecôte
Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
721 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga