Vintergryta

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Vintergryta

Denna värmande vintergryta har en underbar smak som du kommer älska. Låt köttet kokas mört i tomatsås, vin, grädde och rosmarin och lägg sedan ner oliver och vitlök. Servera din krämiga gryta med nykokt pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Vintergryta

Ingredienser

4 portioner
600 g benfritt nötkött (t ex högrev, rostbiff eller grytbitar)
1 burk färdig tomatsås (gärna med grönsaker à ca 400 g)
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin
1/2 msk marinerade vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver (med kärnor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Står det verkligen rätt, 1/2 msk marinerade vitlöksklyftor? Det är ju ungefär 1 st. Jag tog 10 st, ca en halv deciliter.

Liselotte

2016-08-20

Testa liknande recept

Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt entrecôte
Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
773 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga