Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vintergryta

Denna värmande vintergryta har en underbar smak som du kommer älska. Låt köttet kokas mört i tomatsås, vin, grädde och rosmarin och lägg sedan ner oliver och vitlök. Servera din krämiga gryta med nykokt pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp tomatsås, vin eller vatten, grädde och rosmarin i en gryta. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt det koka med lock på svag värme ca 1 1/2 timme.
  2. Dela vitlöksklyftorna i bitar. Lägg ner dem och oliverna i grytan. Låt den koka ytterligare några minuter. Servera med kokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfritt nötkött (t ex högrev, rostbiff eller grytbitar)
  • 1 burk färdig tomatsås (gärna med grönsaker à ca 400 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 msk marinerade vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver (med kärnor)
Lägg till i inköpslistan