Vintergryta

Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vintergryta

Denna värmande vintergryta har en underbar smak som du kommer älska. Låt köttet kokas mört i tomatsås, vin, grädde och rosmarin och lägg sedan ner oliver och vitlök. Servera din krämiga gryta med nykokt pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Vintergryta

Ingredienser

4 portioner
600 g benfritt nötkött (t ex högrev, rostbiff eller grytbitar)
1 burk färdig tomatsås (gärna med grönsaker à ca 400 g)
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin
1/2 msk marinerade vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver (med kärnor)

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Står det verkligen rätt, 1/2 msk marinerade vitlöksklyftor? Det är ju ungefär 1 st. Jag tog 10 st, ca en halv deciliter.

Liselotte

2016-08-20

Testa liknande recept

Köttgryta med oliver & bönor
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helstekt entrecôte
Betyg 3.4 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk kalops
Betyg 4 av 5.809 personer har röstat
Receptet har 118 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grytbas
Betyg 3.1 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad