Vinbärskaka med vallmo
Ta tillvara på sommarens röda vinbär i en sötsyrlig långpannekaka. Bröa formen med vallmofrön för extra gott krisp. God ihop med lite vaniljglass eller vispad grädde. Eller bara som den är med en kopp kaffe till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
ca 25 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk (3%)
3 dl färska eller frysta röda vinbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
1 1/2 msk vallmofrön
Till servering
ev glass eller grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett18 g
Salt0.23 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Blev inte så hög. Rann ut o blev platt.
Tina
2024-09-13Strunta i mjölken, det blir bättre
Anette
2024-07-09Finns det något mjölalternativ ni testat som inte har gluten? Kan det funka att bara ta havremjöl eller bör man blanda in fler sorter?
Magnus
2020-08-09Hej Magnus! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inte provbakat med glutenfritt mjöl. Men det kan funka om du använder glutenfritt mjölmix. Om du testar att baka den med glutenfritt mjölmix så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-13