Vinbärskaka med vallmo

14
1
Vinbärskaka med vallmo

Ta tillvara på sommarens röda vinbär i en sötsyrlig långpannekaka. Bröa formen med vallmofrön för extra gott krisp. God ihop med lite vaniljglass eller vispad grädde. Eller bara som den är med en kopp kaffe till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Vinbärskaka med vallmo

Ingredienser

ca 25 bitar
200 g
smör
4
ägg
3 dl
strösocker
5 dl
vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1/2 tsk
vaniljpulver
2 tsk
bakpulver
1 dl
mjölk (3%)
3 dl
färska eller frysta röda vinbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
1 1/2 msk
vallmofrön

Till servering

ev glass eller grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Servera med laktosfria tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett och byt mjölk mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt. Servera med mjölkproteinfritt tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Magnus

2020-08-09

Finns det något mjölalternativ ni testat som inte har gluten? Kan det funka att bara ta havremjöl eller bör man blanda in fler sorter?

Redaktionen ICAse

2020-08-13

Hej Magnus! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inte provbakat med glutenfritt mjöl. Men det kan funka om du använder glutenfritt mjölmix. Om du testar att baka den med glutenfritt mjölmix så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1068 KJ / 255 kCal
Fett 18 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 21 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept