Vinbärsmarmelad

Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
1
Vinbärsmarmelad

Sugen på en utmaning? Gör då denna utsökta vinbärsmarmelad med härlig bärsmak. Blanda ihop allt till en söt marmelad som du låter stelna i en form och sedan skär i bitar. Rulla bitarna i socker och förvara i lufttät burk fram till servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995

Vinbärsmarmelad

Ingredienser

undefined
500 g röda vinbär
275 g socker (275 g motsvarar drygt 3 dl)
10 g smör
15 g pektin
25 g socker (25 g motsvarar ca 2 msk)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde det på svartvinbärssaft istället och allt stelnade fint men när jag rullat det i socker och det fick stå över natten så smälte sockret och bitarna "saftade sig". Vad gjorde jag för fel?

Eva

2002-12-22

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotsmarmelad med röda vinbär
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röd vinbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
140 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
190 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosgratinerad frukt
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga