Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Vinbärsmarmelad

Sugen på en utmaning? Gör då denna utsökta vinbärsmarmelad med härlig bärsmak. Blanda ihop allt till en söt marmelad som du låter stelna i en form och sedan skär i bitar. Rulla bitarna i socker och förvara i lufttät burk fram till servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1995
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa bären, sila genom tätmaskig sil. Väg upp 375 g. Koka upp vinbärssaften med socker och smör.
  2. Blanda pektinet med 25 g socker och tillsätt det i saften. Koka till 109°C (sockertermometer), fortsätt att koka i 15 minuter, rör under tiden med en träslev.
  3. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Häll ut marmeladen i ca 1 cm tjockt lager. Låt marmeladen stå i 2 timmar att svalna/stelna.
  4. Skär i 2x2 cm stora bitar, rulla i strösocker. Förvara i en tättslutande burk.

Ingredienser

  • 500 g röda vinbär
  • 275 g socker (275 g motsvarar drygt 3 dl)
  • 10 g smör
  • 15 g pektin
  • 25 g socker (25 g motsvarar ca 2 msk)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?