Vinbärskaka med vallmo

Ta vara på sommarens röda vinbär i en sötsyrlig bärkaka. Kakan är god ihop med lite vaniljglass eller vispad grädde. Eller bara som den är med en kopp kaffe till. En perfekt vinbärskaka!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ingredienser
12-14 portioner
200 g smör + extra till formen
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk (3%)
3 dl färska eller frysta röda vinbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
ströbröd till formen
1 1/2 msk pärlsocker
Till servering
ev röda vinbär
ev glass eller grädde
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett18 g
Salt0.23 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Där det står pärlsocker ska det vara vallmofrön. Sen ska den gräddas i ca 25 min.
Anette
2025-07-15Jag saknar vallmon i receptet?
Karin
2025-07-12Detta är fel recept. Man ska vispa rumsvarmt smör och socker. Så vågar mig inte på detta recept. Dessutom ska det inte vara pärlsocker på. Utan hälften av sockret. Nån har kopplat fel recept till bild och namn
Anette
2025-07-08